"; "; "
Maladype Színház

Maladype – Bázis

A Maladype társulatának életében nem először merül fel az önálló bázis megteremtésének gondolata. Megvalósítása azonban, még sosem volt ennyire időszerű és lényeges.

A folyamatosan változó körülmények, a különféle tapasztalatok és a társulatunkra jellemző innovatív törekvések arra ösztönöznek bennünket, hogy színházunk számára - a Tháliában való állandó jelenlétünk mellett- létrehozzuk azt a „nyitott műhelyként” is funkcionáló helyet, ahol saját elvárásainknak és tempónknak megfelelően alakíthatjuk működésünket és ahol közönségünkkel intenzívebb, rendszeresebb és organikusabb viszonyt tudunk fenntartani.

Ennek a közvetlen párbeszédekre épülő kapcsolatnak mindennapos apropói lehetnek színházunk előadásai és happening szerű megmozdulásai, színészeink önálló kezdeményezései és nézőink ezekre adott válaszreakciói.

A Maladype- bázis elsősorban próbahelyként és minimum ötven főt befogadó játszóhelyként szolgál(hat)ja céljainkat, de ugyanakkor koncertek, kiállítások, író- olvasó-, illetve közönségtalálkozók, vitafórumok, felolvasóestek, filmklub és különböző színháznevelési célokból szervezett programok helyszíne. Kreatív tere lehet színészeink alkotókedvének és a környezetük változásaira adott egyéb reflexióiknak is.

Készülő előadásaink már a bázis terének adottságait veszik figyelembe, így interaktív színházi kísérleteink ennek megfelelően változnak. A.Jarry Übü királyának nyílt próbái nyitják a sort -október 21-től december 19-ig-, mely időszak alatt, közönségünk a próbafolyamatban való rendszeres és aktív részvételre kap lehetőséget. Azt reméljük, hogy a nézőkkel való folyamatos kommunikációnak, kölcsönös kapcsolattartásnak és változatos programjainknak köszönhetően élő és színes „klub-élet” alakul(hat) ki a Maladype-bázison.