Fényhordozók

Szirtes Edina Mókus sorozata

Küzdelem - zenén innen és zenén túl. Fényhordozók. Kivételes muzsikus egyéniségek és hétköznapi emberek. Találkozások. Szirtes Edina estjein a zenét történetek szövik át egy olyan örömteli együtt-jelen-létben, amelyben a művészi és az emberi nagyság elválaszthatatlan egysége érvényesül. Szirtes Edina Mókus vendégei EMBEREK - akik teszik a dolgukat. Önnön értékeiket követve – gyakran magányosan, mégis töretlenül.

„Honnan ez az erő”? – írja az est házigazdája – „Csak a HITtel tudom megmagyarázni. Minden ami többé válik általa, az jelen van ezeknek az alkotóknak az életében. Mindent többé tesznek. Mert hisznek. Ezért lesznek Ők is többek és többek... A Hit maga a Titok.” ... „Szeretném egymás mellett látni ezeket az embereket; bemutatni őket - mert biztos vagyok benne, hogy ugyanazt a fényt látjuk meg bennük mindannyian.”

szirtesmokus
Szirtes Edina Mókus
zeneszerző, hegedűművész, énekes
Fényhordozók

2016. november 6. 19.00

VENDÉGEK:
Ácsné Szily Éva | muzsikus-hegedűtanár, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem módszertan és gyakorlatvezető tanára
Dr. Lala | bohócdoktor
Moderátor: Gaskó Balázs | televíziós műsorvezető
Az est házigazdája: Szirtes Edina Mókus | zeneszerző, hegedűművész, énekes


Szirtes Edina Mókus ajánlása:
"Küzdelem - zenén innen és zenén túl... Fényhordozók, zenészek - EMBEREK.
A programsorozat célja, hogy ne csak felsorakoztassa azokat a kivételes muzsikus egyéniségeket, akik meghatározzák, formálják hazánk zenei világát, hanem lehetőséget teremtsen arra, hogy elmeséljék küzdelmeiket, ahogyan elérték eredményeiket, ahogyan talpon maradtak, ahogyan megőrizték azt az egyedülállóságot amivel irányt mutatnak szakmailag és emberileg egyaránt. Azokat, akik a siker érdekében nem állnak be valami könnyen befogadható, divatos, tetszetős pózba. "Csak" teszik a dolgukat. Nem tántorítja el őket nehézség, vagy akár „számkivetettség" amit mindenki érezhet, akit nem karol fel, nem kényeztet a mosolygós-elbűvölő nagy hipnotizőr média... Mégis töretlenek. Miért? Honnan az erő? Csak a HITtel tudom megmagyarázni. Minden ami többé válik általa, az jelen van ezeknek az alkotóknak az életében. Mindent többé tesznek. Mert hisznek. Ezért lesznek Ők is többek és többek... A Hit maga a Titok.
Gyógyír és menedék... Hiszem, hogy leválaszthatatlan az emberi nagyság a művészi nagyságtól. Ami fontos, hogy NEM CSAK zenészek birtokolják ezt a kiolthatatlan hitet - hanem Emberek, akik a mindennapokban némán, hangtalanul küzdenek, talán senki nem is ismeri őket. Mégis életüket feláldozva járják a világot és gyógyítanak, ápolnak, békítenek, vagy akár a saját falucskájukban árvákat gondoznak, vagy tanítanak- teszik ezt igaz és tiszta értékeket képviselve minden körülmények között.
Szeretném egymás mellett látni ezeket az embereket; bemutatni őket - mert biztos vagyok benne, hogy ugyanazt a fényt látjuk meg bennük mindannyian. "