Keresztutak

A Maladype Színház 2011-ben indított útjára Crossroads/Keresztutak elnevezésű programját. A projekt célja bemutatni olyan művészeti irányzatokat, színházakat és műhelyeket, melyek a kulturális innovációt, nyelvi sokszínűséget és a közönség közötti kapcsolatépítést erősítik országaink között. Az európai független színházakat összefogó együttműködési hálózat lényege a kulturális sokszínűségek és a kultúrák közötti párbeszédek találkozópontjának kiépítése. A Maladype Színház nemzetközi kapcsolatain keresztül egyre több lehetőség nyílik különböző színházi tradíción alapuló intézmények megismerésére. Fontosnak tartjuk, hogy megismertessük közönségünket az új színházi generációk kivételes képviselőivel. A programsorozat keretein belül olyan országok színházait látjuk vendégül, melyek programjaikkal és esztétikai minőségükkel is könnyen integrálódnak Bázisunk/lakásszínházunk adottságaihoz és technikai felszereltségéhez.

 

Bhudoo

A bethlehemi Touchstone Theatre vendégjátéka a Maladypében

A Touchstone Theatre legutóbbi alkotása, a Bhudoo (ejtsd BOO-doo), egy különleges felnőtteknek szóló mese egy messzi, távoli földről, amely három varázsló történetét meséli el, akik végzetes küzdelemben szállnak harcba a legnagyobb varázslóknak járó díjért. De vajon ki kerül ki győztesen? Lehet-e a játéknak valójában nyertese? Vajon megtanulja-e a három varázsló békés együttélést vagy harcolnak az idők végezetéig?

Egy megjegyzés az előadáshoz: minthogy a színházi előadások természetüknél fogva állandóan változnak, a közönségnek különös figyelemmel kell lennie aziránt, hogy nincs két ugyanolyan előadás és hogy az előadás során meghozott döntéseink következményekkel járnak...Szereplők:
Araman, the Royal Grand Vizier: Bill George
Deryn: Emma Chong
Maj: Mary Wright

Rendező: Jp Jordan

Kritikarészlet:
A "Bhudoo" merész színházi darab, amely az alternatív valóságba repít el bennünket, egy a mi világunktól nagyban eltérő világba.
A "Bhudoo" a metaforája annak a világnak, amelyben élünk. A jelenlegi, az elmúlt és a jövőbeli világ eszményített leképezése.
A darab mottója - „Lehet, hogy a varázslat a valóság,"
A touchstone-i Bhudoo világa, Paul Willistein, 2016. 04. 15.