Újra nyílt próbákat tart a Maladype

A 2009-ben bemutatott és az idén 100. előadását ünneplő Übü király rendhagyó próbafolyamatához hasonlóan, a Maladype ismét nyílt próbákat hirdet azok számára, akik érdeklődnek egy olyan műhelymunka intim részletei iránt, amelyek rendszerint rejtve maradnak a közönség előtt.
A közel két hónapos próbaidőszak alatt a nézők lehetőséget kapnak arra, hogy a színészek és a rendező közös alkotómunkáját, az olvasópróbától a bemutatóig, alkalmanként vagy rendszeresen, személyesen követhessék nyomon.

A résztvevők ezúttal a Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című művéből készülő előadás létrehozásában vehetnek részt, melynek tervezett bemutatója december 14., helyszíne a Maladype Bázis. Az egyetlen történetet feldolgozó queneau-i mű 99 variációját Balázs Zoltán rendezése „kockákra vágva”, különböző filmrendezők stílusában valósítja meg az előadásban játszó négy színész – Lendváczky Zoltán, Orosz Ákos, Szilágyi Ágota és Tankó Erika – közreműködésével.
A délután 6 órától este 10 óráig tartó alkalmak során a nézők megismerhetik és kipróbálhatják a Maladypére jellemző sajátos színházi megoldásokat és gyakorlatokat, és a társulat műhelymunkájába aktív résztvevőként is bekapcsolódhatnak.

A társulat várja mindazok jelentkezését, akik a decemberig tartó próbaidőszakot szívesen töltenék a Maladype csapatával.
Az első alkalom október 21-én kedden, délután 6 órai kezdettel lesz, a további időpontok a társulat honlapján, itt találhatók.
A nyílt próbákra a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet jelentkezni. A részvétel ingyenes.

7 óra 7, 2014.