A Maladype Übü királya nyerte a legjobb előadásnak járó díjat Montenegróban

A szeptember 5. és 15. között Podgoricában, Montenegróban megrendezett FIAT – Nemzetközi Alternatív Színházi Fesztivál zsűrije a Maladype Színház Übü királyát választotta a 2014-es fesztivál legjobb előadásának.

Slobodan Milatovic rendező, az idén harminc éves színházi találkozó alapítója a Maladype előadását a nemzetközi seregszemle esszenciájának nevezte.

A legújabb európai színházi trendeket bemutató fesztivál az elmúlt évek során a Közép-és Kelet-Európában (Horvátországban, Macedóniaban, Szerbiaban, Szlovéniaban, Oroszországban) élő legelismertebb rendezőket, színészeket és írókat hívta meg az ősz egyik legjelentősebb színházi eseményére, amelynek különleges atmoszférája minden évben odavonzza a színházra éhes közönséget és a szakmát.

A Montenegróban sikert aratott előadás legközelebb szeptember 18-án Szlovéniában, a ljubljanai Ex Ponto Nemzetközi Előadó-művészeti Fesztiválon vendégszerepel, ahol a Maladype társulata 2011-ben A. P. Csehov: Platonov című darabjával már bemutatkozott a szlovén főváros közönségének.

7 óra 7, nol.hu, szinhaz.hu, 2014.