Bhudoo - Amerikai társulatot lát vendégül a Maladype

Június 17-én különleges programmal zárja az évadot a Maladype. Crossroads/Keresztutak programsorozatuk keretében amerikai barátaikat, a Touchstone Theatre-t látják vendégül, akik rendhagyó helyszínen Bhudoo című előadásukat mutatják be.

Az előadást követően a Touchstone csapatával, a Maladypével és a közönségükkel együtt búcsúznak a 2015/2016-os évadtól. Az évadzáró eseményre a Török Pál utca 6. szám alatt található Adna Kávézó kertjében kerül sor.

Az amerikai színházi élet és a Maladype Színház kapcsolata a 2013 tavaszán megrendezett Hungarian Showcase-en kezdődött, ahol Balázs Zoltán Übü király rendezése elsöprő sikert aratott a fesztiválra látogató szakemberek körében. Ezt a színház 2014-es amerikai turnéja követte: a 100. jubileumi Übüt a társulat már a Pennsylvania állambeli Bethlehemben működő Touchstone Theatre-ben ünnepelte.
A New Yorktól nem messze fekvő bethlehemi Touchstone Theatre 1981-ben utcai improvizációs csoportok találkozásából született. Az egykor szervezetlen utcai előadásokat a nyolcvanas évek elején intézményi keretek közé helyezték, azonban filozófiájuk, módszertanuk lényege továbbra is az improvizáción keresztül megmutatkozó kreativitás és erős színészi jelenlét maradt. A Maladypéhez hasonlóan folyamatosan reagálnak szűkebb és tágabb környezetük rezdüléseire és kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi folyamatok vizsgálatára.

A Touchstone Theatre legutóbbi alkotása, a Bhudoo (ejtsd Boo-doo), egy különleges felnőtteknek szóló mese egy messzi, távoli földről, amely három varázsló történetét meséli el, akik végzetes küzdelemben szállnak harcba a legnagyobb varázslóknak járó díjért. De vajon ki kerül ki győztesen? Lehet-e a játéknak valójában nyertese? Vajon megtanulja-e a három varázsló békés együttélést vagy harcolnak az idők végezetéig?

Egy megjegyzés az előadáshoz: minthogy a színházi előadások természetüknél fogva állandóan változnak, a közönségnek különös figyelemmel kell lennie aziránt, hogy nincs két ugyanolyan előadás és hogy az előadás során meghozott döntéseink következményekkel járnak...

Szereplők: Bill George, Emma Chong, Mary Wright
Rendező: Jp Jordan.

szinhaz.hu, 2016.