Remek hangok a Művészetek Völgyében

A Maladype Színház két előadását is vendégül látja a tíz napos összművészeti fesztivál.

Ha azt mondjuk Maladype: szinte biztos, hogy mindenkinek a társulat egyik izgalmas, rendhagyó és formabontó előadása jut eszébe, amely ráadásul az idei Művészetek Völgyét tekintve nem is egy, hanem kettő: a hazai és nemzetközi független színházi élet egyik legismertebb alkotóműhelye ugyanis duplázik az idei Völgyön.
Hirdetés
Július 24-én, vasárnap 16:30-tól a taliándörögdi Színház Színpadon a társulat két színésznője, Szilágyi Ágota és Tankó Erika által létrehozott önéletrajzi ihletésű Outlét című performanszt, 19:00 órától pedig a 2016-ban Artisjus-díjat kapott Sáry László:Remek hang a futkosásban című "félig komoly operáját", láthatják a Maladype-fanok és az érdeklődők.

A Balázs Zoltán, színész, rendező vezette színháztól nem állnak távol a fesztiválok: az elmúlt években Indiától az Amerikai Egyesült Államokig, Irántól Hollandiáig, Montenegrón, Lengyelországon át Romániáig vendégei lehettek számos nemzetközileg jegyzett szakmai találkozónak.
A fentieken túl kiemelten fontosnak tartják a határon túli és hazai fesztiválmegjelenéseket is. Szilágyi Ágota és Tankó Erika vasárnap látható Outlét című performansza megjárta Szabadkát és Temesvárt, a román fővárosban a Bukaresti Magyar Intézetben mutatták be, a Qaartsiluni Ensemble-lel koprodukcióban készült Remek hang a futkosásban című rendezésének pedig a 2015. évi Nemzetközi Bartók Szeminárum és Fesztiválon tartották a premierjét, amely után az előadás országos turnéra indult.
A Maladype művészeti vezetője kiemelte, hogy a nézőkkel személyes és közvetlen hangvételű párbeszédet kialakító színház előadásai jól illeszkednek a Művészetek Völgye intim és természetes környezetébe, a többek között a Mikszáth téri Maladype Bázison játszódó produkciók könnyen integrálódnak a Völgy otthonos és magas szakmai nívójú programjai közé.

A hétvégi vendégszereplések után a rendező és a társulat nyáron sem pihen: augusztusban folytatódnak Matei Vișniec: Dada Cabaret című darabjának próbái, amelynek Farkas Gábor Gábriel és Zenekarával koprodukcióban készülő bemutatójára Kútvölgyi Erzsébet főszereplésével 2016. október 21-én kerül sor a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon az Átrium Film-Színházban. Aki pedig a nyár után ismét látni szeretné Balázs Zoltán rendezését, annak sem kell messzire utaznia: szeptember 8-án a bécsi Musik Theater Tage Wien fesztivál látja vendégül az előadást.

Szeretlek Magyarország, 2016.